شاهانگبین یا ژل رویالشاهانگبین توسط زنبورهای کارگر پرستار تولید میشود.این زنبورها در روز ششم زندگی اقدام به ترشح شاهانگبین میکنند که در حقیقت مایعی سفید رنگ است که در تغذیه لاروهای جوان و به ویژه ملکه به کار میرود.اما این ترشحات در روز دوازدهم قطع میگردد و لاروهای پرستار این وظیفه را به نسل دیگری از زنبورها که سن آنها کمتر است میسپارند.زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود میباشند غدد زیرحلقی نامیده میشود که توانایی تولید این ماده را از سن ۶ الی ۱۵ روزگی دارند.رنگ شاهانگبین از سفید شیری تا زرد روشن بوده و ترش مزه میباشد.ملکه در زمان زندگی تنها با ژله رویال تغذیه میشود.تمامی لاروهای زنبور عسل (نر و ماده) در روزهای آغازین دوران لاروی خود با این ماده تغذیه میشوند.تغذیهٔ لاروهای ملکهها در تمام دوران لاروی و حتی بعد از تولد در تمام طول عمر با شاهانگبین ادامه مییابد.اما زنبوران نر و کارگران، فقط در سه روز ابتدایی دوران لاروی خود با ژله رویال تغذیه میشوند و ادامهٔ روند تغذیهٔ آنها تا تولد و حتی بعد آن با گرده و عسل انجام میشود. شاهانگبین زود فاسد میشود و باید بعد از برداشت مصرف شود؛یا این که در یخچال، فریز گردد.شاهانگبین از محصولات زنبورعسل میباشد.این محصول با نامهای دیگری مانند ژل رویال، ژل سلطنتی، غذای ملکه یا شیر زنبور عسل نیز شناخته میشود.شاهانگبین نوعی ماده غذایی است که توسط زنبورهای عسل تهیه میشود و معمولاً همه لاروها در روز اول زندگی از شاهانگبین تغذیه میکنند،اما این جیره غذایی از روز چهارم تغییر میکند و جای آن را مخلوطی از عسل و گرده میگیرد، و تنها ملکه تا آخر عمر از شاهانگبین تغذیه میکند و به نظر میرسد که این نوع غذا باعث به وجود آمدن اختلافات اساسی بین زنبورهای ماده و ملکه میگردد بهطوریکه طول مدت زندگی ملکه بیش از پنجاه و دو برابر طول زندگی زنبورهای کارگر است و از لحاظ حجم نیز ملکه دو تا سه برابر کارگرها میباشد.شاهانگبین یک ترشح پروتئینی است که از غدد هیپوفارِنکس و فک پایینی زنبور عسل کارگر خارج میشود.تنها غذایی که در طول عمر ملکه به او داده میشود و همچنین همه لاروهای کوچک در سه روز اول پس از از تخم درآمدن با ژل رویال تغذیه میشوند.این سوخت زنبوری (ژل رویال) دارای ویژگیهای مختلف بیولوژیکی مفید برای سلامت انسان مانند فعالیتهای آنتیاکسیدانی، اثرات ضد باکتری، افزایش ایمنی و اثرات ضد تومور است.پنجاه درصد وزن خشک ژل رویال را پروتئین تشکیل داده. گزارش شده که ۹ تا از پروتئینهای اصلی ژله رویال ۸۰ الی ۹۰ درصد کل پروتئینها را تشکیل میدهند.دیگر پروتئینها مانند آلفا گلوکوزیداز، گلوکز اکسیداز و آلفا آمیلاز نیز شناسایی شدهاند.منبع : fa.wikipedia.org
خرید محصول