عسل کنار
در روشهای طبیعی درمان امراض، عسل کنار تاثیر بسیار زیادی بر درمان زخمهای دستگاه گوارش بهویژه روده و معده دارد.
این نوع از عسل طبیعی میتواند مقاومت و توانایی دستگاه گوارش را افزایش داده و عملکرد این اندامها در بدن را بهبود بخشد.
قرار دادن این عسل کهرباییرنگ در برنامه غذایی روزانه میتواند تاثیر زیادی بر کاهش میزان کلسترول خون داشته باشد.
همچنین میتواند کمبود ویتامین c در بدن را جبران کند.
از اینرو مصرف این عسل در زمان ابتلا به آنفلوآنزا یا سرماخوردگی میتواند مقدار زیادی از ویتامین c مورد نیاز بدن را تامین کند.
از طرفی، اشتهای فرد بیمار را تحریک میکند تا او بتواند بر بیاشتهایی خود غلبه کند.
عسل طبیعی کنار یا همان سدر، دارای خواص زیر است:
تقویت کننده قوای جنسی و جسمی
تقویت کننده موی سر
تقویت کننده اعصاب
دارای پروتئین هیدرولیزی
مناسب برای کم خونی و کمر درد
دلیل کف کردن عسل کنار (سدر) کف کنار
کنار (به انگلیسی: Ziziphus) درخت بومی جنوب ایران است . برگهای کوبیده آن را «سدر» مینامند و میوه آن خوردنی است.
کنار درختی است به ارتفاع نزدیک به ۱۰ متر با برگهای کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شدهاست.
میوه کنار خوراکی است.
میوه این درخت تخم مرغی شکل و کمی کوچکتر یا به اندازه میوه زیتون با طعمهای ترش مطبوع و شیرین است.
این درخت و میوه آن در جنوب و غرب ایران کنار نامیده میشود.
در کتابها به نامهای کنار، سدر، سدره، منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره النبق خوانده شدهاست.
از قدیم از برگ سائیده درخت کنار بهعنوان ماده پاک کننده موی سر و بدن استفاده شده و هنوز هم در برخی نقاط استفاده از آن متداول است.
عسل این گیاه بسیار خوش طعم و خوش مزه و داری طبع سر د بود وبرای کسانی که گرم مزاجند بسیار مفید میباشد.
این عسل را در کشورهای خوزه خلیج فارس عسل جنس عربی نامند ودلیل ان نیز بالا بودن ارزش غذایی این عسل میباشد.
خواص این عسل: عسل طبیعی سدر تقویت کننده قوای جنسی و جسمی است و بیشتر مردم عسل کنار را با این ویژگی می شناسند.
این عسل اگر خالص باشد و با عسل های دیگر مخلوط نشده باشد تقویت کننده موی سر ، تقویت کننده اعصاب ، دارای پروتئین ، ضد کم خونی، ضد کمر درد,بهترین مرحم برای سوختگی ها و موثر در درمان انواع سرطان ها می باشد.
عسل این گیاه کف میکند در بسیاری از جاها و مناطق عسل کنار را به صورت کف کرده استفاده مینمایند.
بسیاری نیز معتقد هستند که عسل نباید کف کند پس شاید عسل مرغوب نیست این امر باعث شبهات زیادی در بین افراد و
حتی زنبوردارانی که اقدام به تولید این عسل می کنند شده است.
این عسل پس از برداشت کف کرده و دارای رنگ روشنی میباشد.
پس از مدتی کف آن خوابیده و به رنگ خود عسل برگشته یعنی تیره میشود.
پس از گذشت چند ماه تیره تر شده و به رنگ جیگری یا عقیقی در می اید و چنان چه دوباره این عسل مخلوط شود.
ویا در مجاورت گرما ویا داخل آب گرم قرار داده شود دوباره کف میکند. و تا خوابیدن کف آن زمان لازم است علت این کف کردن
برمیگرده به خود گیاه کنار و ربطی به طبیعی و یا نامرغوب بودن عسل تولید شده ندارد.
کنار از گیاهانی هست که دارای گروه از گلیکوزیدهای گیاهی میباشد این گلیکوزیدها به عنوان ساپونین ها شناخته می شوند.
گلیکوزیدهای ساپونین به ۲ گروه ساختار شیمیایی aglycones و (sapogenins)..تقسیم می شوند.
با هیدرولیز ساپونین یک aglyconeبدست می آید که به عنوان “sapogenin”.شناخته می شود.
ساپونین به یک aglycone پلی سیکلیک با یک یا چند زنجیره کناری قندی متصل است.
ساپونین های خنثی شناخته شده از استروئیدهای با زنجیره کناری spiroketal مشتق می شوند.
ساپونین های اسیدی (ACID) ساختار triterpenoid را دارا می باشند.
این ویژگیها حتی در سفیده تخم مرغ نیز وجود دارد که اگرمخلوط شود باعث کف کردن می شود.
پس دلیل کف کردن این عسل وجود مقادیر قابل توجهی ساپونین در عسل این گیاه میباشد.
بنابرین این عسل دارای ارزش عذایی ودارویی بسیار بالایی می باشد.
منبع : dehstore.ir